Turku zirņu un kokosriekstu blondijs

02/02/2021

Tik laba tekstūra! Tā bija pirmā lieta, kura man ienāca prātā, kad pirmo reizi baudīju šos turku zirņu un kokosriekstu blondijus. Visbiežāk vegānisko blondiju receptēs izmanto mandeles vai zemesriekstus, precīzāk, to sviestus, bet tos es mājās neturu (par ieraduma spēku vai gluži otrādi NEspēku parunāsim citā reizē). Toties kokosriekstu skaidiņas atrodamas vienmēr, jo vienmēr var pienākt mirklis, kad Beātei jāpagatavo slavenie kokosriekstu makarūni.

turku zirņu blondiji chickpea blondies gluten free vegan

Apvienojot patīkamo ar lietderīgo, pagatavoju blondijus, kur riekstu vietā izmantoju labi zināmās kokosriekstu skaidiņas un glutēnīgo miltu vietā izmantoju pašas blenderī sablendētos auzu miltus.

Sātīgi, lieliskas tekstūras, bez iespējamības uzminēt, ka par pamatu izmantoti pagatavoti turku zirņi. Ja esi liels šoko-mīlis, pievieno vairāk šokolādes gabaliņus, bet citādi – viegli salds našķis, kuru baudīt pie gardas tējas vai tikko pagatavotas kafijas. Perfekts līdzņemšanai.

Turku zirņu un kokosriekstu blondijs

Izdrukāt
Gatavošanas laiks30 min
Gatavošanas laiks20 min
Porcijas12

Receptē izmantoju mājās vārītus turku zirņus, bet noteikti var izmantot arī veikalā nopērkamos bundžiņā vai burciņā. Pirms tam gan iesaku tos zem tekoša ūdens rūpīgi noskalot.

Norādīto sastāvdaļu daudzums paredzēts aptuveni 20x30cm lielai cepemajai formai.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes pagatavotu turku zirņu
  • 1 glāze kokosriekstu skaidiņas
  • 1/2 glāze dateles
  • 1/2 glāze auzu milti
  • 1/2 vai 1 šokolādes tumšās šokolādes tāfelīte (100g)
  • 2 ēdamk. maltas linsēklas
  • 1/2 tējk. soda
  • 1 1/2 glāze ūdens

Instrukcijas

1

Sagatavo linsēklu “olu” – 2 ēdamkarotes maltas linsēklas aplej ar 2/3 glāzes ūdens un rūpīgi samaisa. Noliek malā, lai ievelkas. Dateles aplej ar 2/3 glāzes ūdens un ļauj tām kārtīgi izmirkt.

2

Blenderī liek turku zirņus un blendē līdz iegūta vienmērīga masa. Līdz humusa konsistencei nav jāblendē, pietiek līdz rupju miltu malumam. Pievieno izmērcētās dateles (ar visu ūdeni), kokosriekstu skaidiņas, miltus un blendē līdz iegūta vienmērīga masa.

3

Iegūto masu liek lielā bļodā, pievieno iepriekš sagatavoto linsēklu “olu”, sodu, šokolādes gabaliņus un rūpīgi samaisa.

Pusi no šokolādes izmantoju masas papildināšanai, bet otru pusi izkausēju, lai pēc pagatavošanas to dekorētu ar nelielu glazūriņu.

4

20x30cm lielā formā izklāj cepampapīru, izvieto sagatavoto masu un liek iepriekš sasildītā cepeškrāsnī, 200 grādos uz aptuveni 20 līdz 30 minūtēm vai līdz mirklim, kad maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.

5

Ļauj pilnībā atdzist. Lai gardi!

turku zirņu blondiji chickpea blondies gluten free vegan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *